HAJDUVET Állatgyógyszer

Cégtörténet

A múlt és a jelen

A rendszerváltás idején Debrecenben létesült a HAJDUVET Kft jogelődjeként az ország első állatgyógyszer kereskedése.

A HAJDUVET Kft a megalakulása óta meghatározó szereplője a magyar állatgyógyszer és takarmánykiegészítő kereskedelmi piacnak. A tartási technológiák fejlődésével párhuzamosan a hangsúly fokozatosan eltolódott egyre inkább a preventív irányba a gyógyszeres kezelések felől, melyet a cég korán felismert és beépítette a kínálatába ezeket a termékeket, kilépve a hagyományos gyógyszer-forgalmazási szerepkörből. A cég jelenlegi struktúrája kiszolgálja a teljes tartási vertikumot, minden tartástechnológiai kérdésre szakmai választ tud adni a partnerek részére.

A HAJDUVET Kft. elmozdulva a klasszikus kereskedelmi tevékenység felől egyre inkább úgy definiálja magát mint egy integrált beszállító ahol a vevők kiszolgálása nem csupán annyiban merül ki hogy a kért termékeket leszállítja, hanem egy valóban hatékonyan és eredményesen működő technológiát biztosít a vevők részére, melynek keretében szaktanácsokkal is ellátja a telepeket bármilyen tartással kapcsolatos kérdés vagy kérés merül fel a partnerek részéről.

A telepi sajátosságok és az egyre specifikusabb vevői elvárások hívták életre azt az igényt, hogy a HAJDUVET Kft a gyártók vertikumában nem szereplő egyedi összetételű vitaminokkal, ásványi anyag kiegészítőkkel és egyéb, akár a bio tartáshoz elengedhetetlenül szükséges természetes alapú takarmánykiegészítőkkel bővítse a kínálatát.

Ennek keretében a társaság tudományos és oktatási szervezetekkel kialakított jó kapcsolata révén az újonnan felfedezett takarmányozási trendeknek megfelelően világszínvonalú terméksor kialakítását határozta el, mellyel a vevői a legkorszerűbb és leghatékonyabb tartási technológiát valósíthatják meg.

A HAJDUVET Kft. egy meglehetősen specifikus termelési rendszerben, az állati füljelzők lézergravírozással történő ellátásában is részt vesz, a NÉBIH ENAR rendszerében mint gyártó szerepel.

A vállalatnak a jövőbeli üzletpolitikája, az innovatív, a modern gondolkodást preferáló egység lesz. Ez magába foglalja a megújuló energia előnyben részesítésétől kezdve a környezetbarát, illetve a természetes alapanyagokból készült termékeket, amelyek nagy része már elérhető a cégünknél.

A forgalmazási kör kiterjed a különböző állatfajokat érintő termékkörökre, oltóanyagokra (vakcinák), antibiotikumokra, takarmánykiegészítőkre, vitaminokra, premixekre, fertőtlenítőszerekre, állatorvosi műszerekre.